First day of Summer?

Idag åkte jag till stallet innan lunch och red så jag skulle kunna plugga resten av dagen. Eftersom dom håller på med grävmaskinen så var enda alternativet att rida ut. Istället för att rida över vägen som jag brukar göra så ledde jag idag honom och när jag skulle sitta upp kom massor med bilar in på Kullavägen och Lasse vägrade stå still.

Tillslut parkerade jag honom bredvid en stor platt sten då stod han still tack och lov. Kände inte för att rida samma väg som alltid så jag red precis tvärtom. Dvs red upp där jag brukar komma ner och in i skogen där jag brukar komma ut. I och med att jag red baklänges fick jag galoppbacken på hemvägen istället för på bortvägen = Det går mycket fortare!!

Han stressade hem och var jättesvettig när vi kom tillbaka till stallet så då fick de bli svampen och sen gick en blöt häst ut och rullade sig i hagen innan han jagade bort Leon från lunch-höt.


Älskar bilden! "Oj vad händer därborta???"

Stygg ponnie äter träd på vägen...

"Skynda skynda skynda hem Leon äter gräs utan mig!!!"

Släktforskning

Sitter här och släktforskar i Lasses stamtavla. Det är skitkul men ack så förvirrande ibland! På Clarebergs ridklubb där vi red med skolan fanns en valack som hette Sol Light. Han och Lasse hade samma pappa, Diedron. Men de var också släkt på Lasses mamma Solitas sida eftersom Lasses mormors mor, Sunny Girl också var Sol Lights mormor. En annan ganska kul sak är att Lasses farfars farfar, Dampfross (som btw föddes 1916) också var Lasses morfars farfar.


Här är sidan man kan kolla sin hästs stamtavla m.m --->BLUP<---

Grävskopor är inte farliga

Idag har jag ridit dressyr nere på ängen. Lasse var ganska seg så jag slängde till honom lite extra müsli ^^. Förutom att det knappt gick framåt då och då så gick han riktigt fint tyckte jag :) Kändes som vi hittade en riktigit bra arbetsform idag.

Btw så håller dom ju på att fylla underlag i ridhuset och platta till runt om kring med grävmaskin just nu. Dom slutade arbeta runt 16.00 och jag böjade rida 16.15 så det var inga problem. Min häst är inte rädd för grävskopor men om det ligger en ensam skopa någonstans!!!! Jäklar vad läskigt det är!

Äntligen Måndag!

Idag red jag lite markarbete nere på ängen. Byggde ett liknande "hinder" som när Angelica var här och travade och galopperade över det, red lite skänkelvikningar, öppnor och bakdelsvändningar också. Efteråt fick ponnyn gå och äta lite gräs innan han fick gå ut i hagen igen. Kände mig elak när jag la på ett regntäcke, men det skulle faktiskt bli riktigt dåligt väder imon! Precis när jag skulle åka hem så backar en fet lastbil med grävmaskin in och blockerar uppfarten, var bara att sitta snällt och vänta till han var klar..

Glad Ponny äter gräs

ÅPEN!!

Waaaaah

Lite shopping

Var på Hööks idag och handlade lite födelsedagspresenter till Lasse och mig, fast det är nog ändå mest till mig... tror inte Lasse vill ha något av det egentligen.

Dressyrgjord 169 kr

Ridhandskar 149 kr

Trimsax 79 kr

They sang happy birthday

Idag fyller Lasse 24 år! Han fick en hel hink med massa gott i, men han var också tvungen att arbeta lite först. Jag red barbacka en stund och det är ju lite lagom jobbigt sådär, han tappar nämnligen den mesta av sin bjudning och han har inte så mycket från början... Blir rätt jobbigt att driva hela tiden när man rider barbacka men men det gick bra och jag höll bara på att ramla av en gång ;)

Innan jag red kände jag mig ambitiös och klippte alla fyra benen på födelsedagsbarnet. Shiiit var mycket det hade växt ut på bakbenen fastän det ändå inte var så länge sedan jag klippte sist O_o. Han blev åtminstone fin på den stora dagen. Hannah klippte hans man förra fredagen innan vi red ut i skogen och jag klippte hans långa päls under huvudet häromdagen :)

Äpplen, morötter, päron och clementiner

Hade med mig en ny grimma som jag köpte på Gbg Horse Show ^^

Nyfriserade ben :)

Ny Flugmask!

Var en sväng på Hööks idag och köpte en ny flugmask till Lasseliten. Tedde hade köpt en likadan för några veckor sen och tyckte den var bra så jag tänkte passa på och köpa en innan dom tar slut. Fick bli size Cob eftersom Full såg så sjukt stor ut och Lasse har ju inte speciellt stort huvud. Han har flera grimmor som är Cob och 2 av hans träns är det med :) Denna masken är reglerbar på två ställen (nacken och ganashen) till skillnad från dom vanliga vita jag haft tidigare. Jag är ju också väldigt svag för blå grejer, det finurliga är att han har en flugtäcke som är ljusblått med mörkblåa detaljer! <3

Showmaster® Tennessee Fly Hood - 99 kr på Hööks


Putsning

Igår och Idag har jag haft hemma och putsat Lasse två svarta träns och dressyrsadeln. Om sanningen ska fram så har det gamla svarta tränset varit här hemma sedan vi köpte det nya svarta tränset i höstas. Skulle ha putsat de då men har inte haft någon motivation (A). Nu har jag gjort det iaf! :)


Före

Efter

Hoppterapi : )

Idag har jag och Lasse haft lite hoppterapi. För dom som inte redan vet det så är jag jättefeg när det kommer till hoppning. Jag har inte hoppat bana på över ett år och det var i skolan, det är ännu längre sedan med Lasse. Förut hoppade jag kanske en gång varannan månad fast oftast bara ett hinder åt gången, men nu är jag typ för rädd.

Så idag satte jag upp et litet kryss, för dom ser så trevliga ut, och började att travhoppa det typ 3 ggr från varje håll. Lasse skötte sig och gjorde precis som jag ville, dvs han rusade INTE iväg och fattade galopp mot min vilja. Första sprången gjorde jag inte mycket utan lät honom bestämma allt själv. Men allt eftersom kändes det bättre och jag vågade faktiskt rida mot hindren, även i galopp! Glad Jenny och nöjd Lasse.

Bild från 2008 tror jag. Då var jag inte lika rädd ^^

Angelica och Lasse

Efter vi vart hos Tedde följde Angelica med mig för att rida på Lasse också. Fullt upp hade hon. Jag fotograferade detta med såklart ^^ Det började regna litegrann när Angelica började rida men det var inte tillräckligt för att man skulle bli blöt, som tur var.



Jag byggde ett hinder helt spontant ^^





Hos Tedde

I Lördags var jag och Angelica och hälsade på i stallet där Tedde har sin häst Charleston. Jag tittade på och fotograferade medans Tedde och Angelica turades om att rida. Vi byggde en liten bana med som fina små hindren som är hemmagjorda :) Blev många fina och härliga bilder, efter ett tag lånade jag Teddes systemkamera och tog massor med både bra och mindre bra bilder (tror några blev bra iaf! ^^) Här kommer de bästa av mina bilder :)






Mr Modig

Idag har jag ridit på ängen där det finns massa läskiga fåglar i ån, men Lasse blev bara rädd en enda gång! Modig idag med andra ord. Kändes riktigt bra, lagom bjudning, mjuk och följsam. Prima idag alltså! Efteråt fick Lasse bekanta sig med vattenslangen och sen fick han lite godis innan han gick ut och rullade sig i dammet...

Ridning vid ån

SMUTSA NER SIG


Just another Sunday


Hade tur som inte stack mig på den här lilla krabaten idag när jag gjorde höpåsar.

Pappa gräsade Lasse lite idag. En liten groda flydde från hans framfart i gräset och medans jag kollade på den grodan hoppade en annan upp på min fot, det var kallt och lite slemmigt ;)

Pralin

Sötaste <3

<3

Clear Round 6 Maj

Igårkväll var det Clear Round på Bollebygds Ridklubb. Jag och Matilda hade bestämt att åka upp och kolla och när jag berättade för mamma att Bolero skulle vara med och hoppa ville hon också följa med. Så jag och mamma åkte upp vid 6 och kollade lite hur de såg ut i stallet (massa okända hästar...). Tävlingen satte igång och vi stannade till klockan var ungefär 8. Det var kul att se lite hoppning :)



Sötaste hindret! Matchar Matildas bil :)



Rebecca och Bolero


Synd att de är suddigt..

Daydream

Flanagan knäcker en bom ^^


Bolero igen :)

Tedde och Charleston :D

En fredag i sadeln

Igår red jag och Hannah iut igen. Den här gången blev det Forsabackarna (som Lasse älskar.... NOOT). När dom gamla herrarna hade tagit sig upp till toppen så flöt det på lite bättre än innan då dom tog myrsteg. Vi red in på Skogenvägen och när vi kom fram till en av bommarna (som var stängd med inte låst) fick jag syn på älg en bit bort. Jag bara: Waaa det är en ääälg!!! eller neee det är tvåå älgar!! Neeej tre!!!!

Det var en älgko med sina två kalvar, men som tur va sprang dom iväg och eftersom Hannah och Leon inte är lika rädda för älgar som jag och Lasse så lugnade vi båda ner oss ganska fort. Hade vi varit ensamma så hade det inte slutat lika bra.. ^^ Vi fortsatte iaf turen utan några fler möten med dom vilda djuren.

Vi red så vi kom ner vid Oxalasjön där vi tvingade i pållarna i vattnet lite och svalka benen. Det är så härliga ridvägar upp vid Forsa! Saknar dom lite grann faktiskt, men det blir väldigt långt när man rider där. Vi var ute i nästan 2,5h fast då skrittade vi ganska stor del av vägen. Det var 2 trötta hästar och 2 stela ryttare som kom tillbaka till stallet.

Leon hade en sko som bara satt på 2 söm på vänsterfram så jag och Hannah hjälptes åt att ta av den. Där fick vi använda våran tappskokompetens lite, fast inte till att slå på skon.







Flodhästar : )

Idag har jag och Hannah varit ute på våra små ponnies. Vi red hela kullavägen bort till kyrkan och sen upp till Ballasjön och hem igen. När vi kom fram till Ballasjön tvingade vi i dom små hästarna i vattnet, Moahhahah! Lasse tyckte det var läskigt med en båt som låg på land.

När vi hade plaskat färdigt i sjön så red vi vidare och hstarna blev piggare och piggare allt eftersom vi närmade oss motorvägen. Inte för att dom gillar motorvägen, men för att dom ÄLSKAR backen som finns på andra sidan. Där kan man ju springa så fort, och man vill ju inte göra ponnisarna besvikna så visst fick dom springa och aaa jag blir nog förvånad varje gång min gamling visar vad han går för!

Tillbaka i stallet fick dom fina kusarna gå ut och äta sitt efterlängtade eftermiddagshö, en hel timme försent! Härlig ridtur var det!

Skeptisk Ponny

Hannah och Leon badar :)

Den farliga båten!!

Hemåt styr vi stegen :)

Btw så hade någon trevlig person ställt picknickbordet som finns vid badplatsen ute i vattnet...

Spirit - Hästen från Vildmarken



Jag kommer aldrig tröttna på denna filmen. Jag har sett den för många gånger för att räkna och kommer se den många gånger till. Har till och med en skiva i bilen med enbart musik från Spirit, både på svenska och engelska, men jag ser helst filmen på svenska eftersom jag tycker Martin Stenmarck gör Spirits röst så bra. Men musiken överhuvudtaget är nog det som gör filmen så bra! Detta är en film som lätt får mig att börja gråta (på många ställen). Helt klart bästa tecknade filmen jag vet. Så fint att hästarna har ögonbryn :)

"Ibland måste man fråga sig själv: Är du en häst eller en mus? Och det här var en sån stund."

"Jag förstod ingenting, hon behandlade den där skinntorre tvåbeningen som en av våra egna. Kråma sig och stod i som en kärlekskrank ettåring. Det var banne mig onaturligt!"

Dressyr x2

Igår och idag har jag ridit dressyr i ridhuset.

IGÅR gjorde jag lite skänkelvikningar, trav och galopp ökningar, arbete på åttvolter och galoppombyten. Det gick jättebra och jag märkte till och med av att han bjöd framåt vilket är väldigt kul! Efter passet stod jag och Johanna på varsinn sida med varsinn ryktsten på Lasse. Han är riktigt fin i pälsen nu tycker jag, speciellt efter man har ridit då han är jättelen <3

IDAG la jag fram 3 travbommar för att han skulle behöva lyfta lite på benen. Det blev en liten bana tillslut där jag travade över bommarna (som låg på långsidan) --> fattade galopp --> galopperade ett varv på volten --> Gjorde en liten båge i förvänd galopp längs andra långsidan --> avbrott till trav --> bommar osv.
I vänster varv gick det super (vi är båda starkare i vänster varv) åt höger så bytte han galopp i bågen första gången men sen lyckades jag få honom att hålla högergaloppen :) Efter ridningen blev det återigen en omgång med ryktstenen.


RSS 2.0