På Söndag reser vi!




Bilder från Stuteriet dit jag och Ebba ska resa på Söndag. Det ligger i Spanien och vi ska praktisera där i 5 hela veckor! Idag har mamma köpt en väska till mig som jag ska ha mitt handbagage i, hade lite panik då det var svåra mått som man var tvungen att hålla, men nu har ju det löst sig. Jag har börjat packa lite småsaker som typ tandkräm, hårborste och sånt. Så fort mamma kommer ska jag lägga ner laddare och massa sladdar i handbagage väskan hade jag tänkt :)

Paddockridning

Idag blev det lite paddockridning, det gick väl sådär, men inte helt kasst iaf! Massa godis blev det i vilket fall som helst till ponnyn + att han fick på sig täcke eftersom det tydligen ska bli regn imorgon...

Avskrittning nere vid ån :)

Täcken från Hööks

Idag snöar det som tusan hemma hos mig, men det är itne så kallt. Typ en plusgrad. Jag sitter här och tänker på min lilla häst som är ute utan täcke!

Detta vintertäcke finns på Hööks för 799 kr. Se produkten här!!!!!
Jag tycker det är väldigt fint, men har väldigt många täcken så finns ingen anledning att köpa det. Tror iaf att det skulle passa utmärkt på min söta fux!

Regntäcke 699 kr på Hööks, se produkten här!!!!!
Älskar detta täcket med! Det är så himla härlig färg på det, jag skulle köpa det för att Lasse behövde ett nytt regntäcke men sen så hade mamma vart och köpt ett anant :/ Det var inte alls lika fint...

Jennys Rehab

I kursen "arbete med häst" fick vi i uppgift att starta vårt eget företag teoretiskt. Mitt företag heter Jennys Rehab och det är ett rehabiliterings stall som tar emot; skadade hästar, hästar under behandling och hästar under konvalescens. Det är också ett vanligt inackordering stall. Totalt finns det 12 boxplatser. 6 för rehabhästar och 6 för inhyrningshästar.
Idag har jag suttit och arbetat med hagplannering, betesvård och avaskning och ska nu arbeta vidare med gödselhantering och tillstånd m.m.

Intervall träning & Pulsmätning

Idag har vi haft intervall träning och pulsmätning i skolan. Vi använde oss av en pulsmätare på ponnyn Lady som Ebba red och till ponnyn Grannus som Camilla red så använde vi våra fingrar och ett stetoskop för att ta pulsen. Ebba och Camilla för göra intervall träning över hinder och även lite i galopp.

Camilla och Grannus. Klockrent med våran lärare Stinas kommentar när han vägrar ^^

Jag och Lasse red ut och tränade lite trav och galoppträning i backe, så han fick arbeta på rätt bra idag men han verkade ändå ha rätt mycket energi kvar när vi kom hem :) Använde mina reflexer för första gången i höst. Ni använder väl reflexer?? Bra för det är en mycket billig livförsökring !

Kallt väder medför pigga hästar!

Idag longerade jag Lasse som var riktigt piggelin och inte ville stanna alls, inte ens med inspänningstyglarna på! När jag gav kommando för galopp första gången hopade han rakt upp i luften som rena rama Lippizanaren på Spanska Ridskolan, efter det skuttet bockade han rejält. Om någon utomstående skulle sett honom idag hade dom nog inte gissat att han är 22 år gammal! Det var roligt att se men samtidigt vill jag inte att han ska hålla på så eftersom jag är rädd att han ska skada sig.
Visst är det tråkigt när det blir kallt men samtidigt är det härligt när hästarna piggnar till och blir lite glada. Det hör inte till vanligheterna att Lasse busar på det viset så man kan inte låta bli att skratta själv när man ser hur han bär sig åt :)

Är det inte härligt att se hästarna busa och bralla? :D

Design färdig...

Jaa nu har jag då suttit hela kvällen för att fixa till designen och har nu bestämt att detta får duga för stunden. Det är lite väl mycket kan jag själv tycka men ibland så är det ju precis rätt, men jag vet inte ^^
I alla fall så borde jag istället ha pluggat inför provet som jag ska ha i hästens utbildning på Tisdag men nu kommer jag få sitta med det hela dagen imorgon istället, men men , jag kan nog det mesta redan förhoppningsvis :)


Sol Lancer = Lasse

Lite bilder på min underbaring



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0