Häst med musiksmak??

Igår red jag dressyr i paddocken och det gick faktiskt inget vidare eftersom Lasse inte alls ville arbeta. Som vanligt hade jag på musik på mobilen när jag red och efter kanske en kvarts ridning kom Barbie Girl med Aqua och då jävlar började han lyssna och trava på lite mer. Efter det gjorde vi 4 klockrena byten bland annat :D Det var trevligt med en sådan positiv förändring. Kanske borde sätta ihop en spellista med låtar som han tycker om att arbeta till ?

5 år gammal bild på mig och Lasse <3 :)

Hästfotboll!

Nu undrar säkert de allra flesta vad fasen hästfotboll är och om det ens finns någon som heter så. Men jo det är faktiskt sant. Man har en stor boll som både häst och ryttare får lov att sparka på och poängen är precis som i vanlig fotboll att man ska göra mål på det andra laget. Varje lag har 2 spelare på planen samtidigt (räknat till 20x40 ridhus eller paddock) såklart har man avbytare också!

Sporten uppkom i USA där den kallas för "Horse soccer". I Sverige har sporten ännu inte etablerat sig speciellt mycket, men det tycker jag att det borde bli ändring på, för detta låter roligt och nyttigt för både balans och kordination. Alla hästar passar ju inte till det men för de lugna och stabila ridskole hästarna landet runt är detta nog en mycket bra omväxling till det vanliga arbetet.

Jag för min del tycker att det låter skitkul och skulle gärna prova på det! Vi kanske skulle ta och starta ett eget lag i klassen och så kan vi köra matcher på lektionerna ;)


Laget på denna ridklubb består till största del av pappor till barn som rider på ridskolan ^^ Dom har en står pilates boll som dom främst använder inomhus då den är för lätt för att användas i paddocken, men de ska beställa en riktigt boll från USA. '

För mer information kan ni gå in på www.horsesoccer.com

Andra måndagen på Måsel


Det är roligare att putsa saker när man kan se en stor skillnad, eller? ;)


Stromboli vilar en stund. Hans namn får mig att tänka på Pinoccio, det är något liknande namn med där xD

Päls- och Tagel vårddag

Idag har jag inte ridit, men däremot har jag klippt Lasses; Bakben, Svans, Öron, Ganasch och under grimman i nacken. Först fick jag spola av den värsta leran från bakbenen och hovarna och sedan tog jag en svamp och försökte få bort det mesta av smutsen, sedan blev det handduk för att försöka få torrt benen och SEN kunde jag börja klippa.

Före

Efter

Redde ut hela svansen och dränkte den med pälsglans, kortade den en aning också.

Är nöjd med hela resultatet :)

Måsel ab fredag vecka 1 :)

Idag somnade jag på tåget och vaknade i Kungsbacka så fick ta bussen som var framme halv 9 från kungsbacka. Det hände inget ovanligt, men idag har jag faktiskt ridit en stund. Travade och skrittade av Ingo efter att Amanda hade hoppat honom.

Jättetrevlig häst :)

Mamma och Pappa kom och hämtade mig i stallet och sedan åkte vi till Lasse där dom dumpade av mig och så skynda jag mig att rida innan det började regna. Gjorde inget speciellt, tränade mest övergångar och sånt ^^ inget avancerat alltså ;)

Måsel ab

Jag har nu jobbat i 2 dagar på min nya praktikplats, Måsel ab i Kungsbacka. Det finns 18 hästar på gården, men min handledare Amanda har både idag och igår åkte och hämtat hästar från granngårdar som hon har under träning :)
Idag regnade det hela dagen så det var allmänt olustigt att vandra mellan stallen och skrittmaskinen, men det är faktiskt roligt att släppa ut och in hästar från den.
Bussarna är det lite si och så med. Bussen på morgonen var typ 10 minuter sen och sen skulle jag åka 15.37 idag men bussen kom aldrig så fick stå där och vänta tills nästa buss kom tjugo över fyra, det var inte alls roligt i blåst och regn med mitt onda öra :/ Västtrafik ska ha stryk!! Om jag inte hade en öroninflammation så har jag det säkert nu... men men det kanske dämpas under kvällen och natten.

Detta är Henke, den häst jag tycker mest om än så länge :) Han kan ta för sig av maten själv, jättebra tycker han!

Detta är min nya lek kamrat Gottfrid! Jag lovar att han fattar exakt vad man säger till honom! Jag satt på en pall och väntade på att Amanda skulle komma tillbaka med en häst och så kollade han på mig som om han tyckte att jag var ganska tråkig då sa jag "jamen hitta något att leka med då!" Och då gick han genast iväg och nosade runt i stallet och kom sedan tillbaka med en sten som han gav till mig. Problemet löst tyckte han; nu kan vi leka.

Skrittmaskinen :)

R.I.P Visir


Visir. Korsning Lusitano och Arab --> Luso Arab.
Visir var en av avelshingstarna på VDC, men när jag och Ebba var där så bröt han benet under en betäckning (som vi tack och lov inte bevittnade) Benet var helt av och det fanns tyvärr inget som veterinären kunde göra när hon väl kom dit, så när jag och Ebba kom ut på morgonen dagen efter var boxen mellan Hino och Zagal tom. Jag mockade åt ungefär 8 hästar varje dag, och Visir var en av dom. En del av dom var naffsiga och allmänt jobbiga att mocka hos men inte Visir. Han var en mycket trevlig häst och duktig på dressyr, på bilden gör han en piaff.

Hemma från Spanien!

Blev ju tyvärr så att jag åkte hem tidigare än planerat från Spanien, men tänkte att jag kunde berätta lite om vad vi fick göra och hur hästarna var och lägga upp lite bilder så att ni som är lite nyfikna får veta lite mer.

Dagarna började klockan 8.00 med mockning på alla dagar utan söndagar då dom inte mockade överhuvudtaget. Sedan ungefär klockan 10.00 så var det frukostrast i en halvtimme och sedan var ddet bara att fortsätta där man slutade innan rasten med mockning och eventuellt spåna eller halma till dom hästarna som behövde nytt strö.

När man var färdig med stallet så var det att ta ut lite hästar i paddockarna. Tyvärr fanns det bara 6 små paddockar så det var inte alls många hästar som fick gå ut på dagarna, men vissa av dom fick gå ut varje dag (utom söndag) men de allra flesta fick stå inne i sina boxar hela tiden och bara komma ut när de skulle skrittas, longeras eller ridas. På det sättet är det inte alls som i Sverige.

Sedan var det att göra iordning hästar inför arbete vilket innebar att man borstade (såklart) lindade och flätade manen. Typ alla hästar har boots på frambenen vid arbete och vissa även boots + lindor i hagen. Många av hästarna longerades innan ridning också just för att dom flesta inte får gå ut och röra på sig i hage.

Två av hästarna, Doncell och Welcome, var tvungna att bli lite drogade innan man longerade / red eftersom dom lätt fick panik. Dom hade varit skadade under en längre tid så speciellt Welcome var efter i utvecklingen.

Runt klockan 15.00 var det lunch rast i en timme. Sedan fortasatte man med att arbeta med hästarna tills klockan var typ 19 då det var dags att kvällsfodra. Alla hästarna utan 3 stycken fick halm som kvällsmat de andra 3 fick alfalfa som alla också fick på morgonen. En liten skvätt havre fick alla hästarna både morgon och kväll också.

Efter kvällsfodringen, som man gjorde alla dagar i veckan, så var det dags att samla in all utrustning och putsa alla sadlar och träns som blivit använda under dagen och att linda upp alla lindor och samla in alla boots. Dagarna brukade avslutas runt klockan 21.00 men det hände att det blev både tidigare och senare än det.

Arja. Hon är Svenskt Halvblod men är nu registrerad som Spansk Sporthäst. Hon har gått 130 hoppning och svåra klasser i dressyr. Hon har ingen bra exteriör, men är hur söt och charmig som helst med sin breda bläs, de vita benen och den vita fläcken under magen (som inte syns på bilden). Hon blev övergiven av sin ägare av okänd anledning så nu går hon typ inte att rida på, men hon är på väg tillbaka.

Fler bilder kommer senare!

RSS 2.0