Hemma från Spanien!

Blev ju tyvärr så att jag åkte hem tidigare än planerat från Spanien, men tänkte att jag kunde berätta lite om vad vi fick göra och hur hästarna var och lägga upp lite bilder så att ni som är lite nyfikna får veta lite mer.

Dagarna började klockan 8.00 med mockning på alla dagar utan söndagar då dom inte mockade överhuvudtaget. Sedan ungefär klockan 10.00 så var det frukostrast i en halvtimme och sedan var ddet bara att fortsätta där man slutade innan rasten med mockning och eventuellt spåna eller halma till dom hästarna som behövde nytt strö.

När man var färdig med stallet så var det att ta ut lite hästar i paddockarna. Tyvärr fanns det bara 6 små paddockar så det var inte alls många hästar som fick gå ut på dagarna, men vissa av dom fick gå ut varje dag (utom söndag) men de allra flesta fick stå inne i sina boxar hela tiden och bara komma ut när de skulle skrittas, longeras eller ridas. På det sättet är det inte alls som i Sverige.

Sedan var det att göra iordning hästar inför arbete vilket innebar att man borstade (såklart) lindade och flätade manen. Typ alla hästar har boots på frambenen vid arbete och vissa även boots + lindor i hagen. Många av hästarna longerades innan ridning också just för att dom flesta inte får gå ut och röra på sig i hage.

Två av hästarna, Doncell och Welcome, var tvungna att bli lite drogade innan man longerade / red eftersom dom lätt fick panik. Dom hade varit skadade under en längre tid så speciellt Welcome var efter i utvecklingen.

Runt klockan 15.00 var det lunch rast i en timme. Sedan fortasatte man med att arbeta med hästarna tills klockan var typ 19 då det var dags att kvällsfodra. Alla hästarna utan 3 stycken fick halm som kvällsmat de andra 3 fick alfalfa som alla också fick på morgonen. En liten skvätt havre fick alla hästarna både morgon och kväll också.

Efter kvällsfodringen, som man gjorde alla dagar i veckan, så var det dags att samla in all utrustning och putsa alla sadlar och träns som blivit använda under dagen och att linda upp alla lindor och samla in alla boots. Dagarna brukade avslutas runt klockan 21.00 men det hände att det blev både tidigare och senare än det.

Arja. Hon är Svenskt Halvblod men är nu registrerad som Spansk Sporthäst. Hon har gått 130 hoppning och svåra klasser i dressyr. Hon har ingen bra exteriör, men är hur söt och charmig som helst med sin breda bläs, de vita benen och den vita fläcken under magen (som inte syns på bilden). Hon blev övergiven av sin ägare av okänd anledning så nu går hon typ inte att rida på, men hon är på väg tillbaka.

Fler bilder kommer senare!

Kommentarer
Postat av: Simne

Ojj! :o Spännande! Men tråkigt med hagarna och utevitelsen :( Haha och Söndagarna? Sket dom bara i hästarna helt då? :o HAHA?

2009-11-06 @ 13:47:54
URL: http://hoglanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0