Hästfotboll!

Nu undrar säkert de allra flesta vad fasen hästfotboll är och om det ens finns någon som heter så. Men jo det är faktiskt sant. Man har en stor boll som både häst och ryttare får lov att sparka på och poängen är precis som i vanlig fotboll att man ska göra mål på det andra laget. Varje lag har 2 spelare på planen samtidigt (räknat till 20x40 ridhus eller paddock) såklart har man avbytare också!

Sporten uppkom i USA där den kallas för "Horse soccer". I Sverige har sporten ännu inte etablerat sig speciellt mycket, men det tycker jag att det borde bli ändring på, för detta låter roligt och nyttigt för både balans och kordination. Alla hästar passar ju inte till det men för de lugna och stabila ridskole hästarna landet runt är detta nog en mycket bra omväxling till det vanliga arbetet.

Jag för min del tycker att det låter skitkul och skulle gärna prova på det! Vi kanske skulle ta och starta ett eget lag i klassen och så kan vi köra matcher på lektionerna ;)


Laget på denna ridklubb består till största del av pappor till barn som rider på ridskolan ^^ Dom har en står pilates boll som dom främst använder inomhus då den är för lätt för att användas i paddocken, men de ska beställa en riktigt boll från USA. '

För mer information kan ni gå in på www.horsesoccer.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0